Spoštovane članice, dragi člani Društva Slovenija Rusija, ljubitelji vesolja!

Po izredno uspešnih in odmevnih ekskurzijah za mlade v Zvezdno mesto, Društvo Slovenija Rusija ob pomoči agencije Prosto Kosmos ter pod budnim očesom poznavalca kozmonavtike Vojka Kogeja, vabi na dolgo pričakovano strokovno ekskurzijo posvečeno vesolju za odrasle od 14. do 19. septembra 2017. Čaka vas pester program:

  1. DAN: LJUBLJANA – MOSKVA

Dopoldne polet z ljubljanskega letališča v Moskvo. Pristanek na Šeremetjevu ob 13.35, prevoz v hotel in nastanitev. Obisk slovenskega veleposlaništva v centru Moskve. Vrnitev v hotel in večerja.

  1. DAN: MOSKVA – KOROLJOV

Po zajtrku prevoz do mesta Koroljov. Ogled muzeja v RKK Energija (vesoljska ladja Vostok Jurija Gagarina in druge vesoljske ladje in rakete) in obisk Središča za vodenje vesoljskih poletov. Kosilo. Vrnitev v Moskvo in  ogled mestnih znamenitosti: Kremelj, Rdeči trg, GUM, Cerkev Vasilija Blaženega. Vrnitev v hotel in večerja.

  1. DAN: MOSKVA – MONINO

Po zajtrku ogled hiše-muzeja glavnega konstruktorja Sergeja Koroljova. Sledi vožnja do Monina in ogled velikega muzeja letalstva na prostem in v hangarjih. Kosilo. Vrnitev v Moskvo. Ogled Puškinovega trga in metroja. Vrnitev v hotel in večerja.

  1. DAN: MOSKVA

Po zajtrku ogled Aleje kozmonavtov in Memorialnega muzeja kozmonavtike. Kosilo. Ogled VDNH. Ogled interaktivnega muzeja v raketoplanu Buran. Prosti čas. Vrnitev v hotel in večerja.

  1. DAN: MOSKVA – ZVEZDNO MESTO

Po zajtrku vožnja do Zvezdnega mesta. Ogled muzeja in kabineta Gagarina, srečanje z županom Zvezdnega mesta, kozmonavtom Tokarjovom.  Ogled središča za vadbo kozmonavtov s simulatorji vesoljske ladje Sojuz,  orbitalne postaje Mir in ruskih modulov Mednarodne vesoljske postaje (MVP). Kosilo. Letalski simulator. Prevoz iz Zvezdnega mesta v Moskvo in večerja.

  1. DAN: MOSKVA – HIMKI – LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz v mesto Himki in ogled tovarniškega muzeja v NPO Lavočkina. Prevoz na letališče Šeremetjevo in malica. Zvečer pristanek na ljubljanskem letališču.

Cena ekskurzije znaša 1450 € in vključuje: letalsko vozovnico Ljubljana-Moskva-Ljubljana, prevoze znotraj Ruske federacije, bivanje v hotelu 3*** s polpenzionom, kosilo, oglede po programu z vstopninami, vizo za Rusijo, spremstvo, prevajanje ter organizacijo izleta.

Društvo si pridržuje pravico do spremembe programa.

PRIJAVA:

Prijavite se lahko na drustvoslorus@gmail.com, do 10. julija 2017. Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi na 040 829 010 (Vojko Kogej) in 031 732 435 (Jerneja Judež).

Ob prijavi sporočite:

  1. ime in priimek,
  2. stalni naslov (ulica, hišna številka, mesto, poštna številka),
  3. kontaktno mobilno/telefonsko številko,
  4. obvezno priložite kopijo 2. in 3. strani potnega lista (potni list mora veljati še najmanj 6 mesecev po vrnitvi iz Rusije).

Za dodatne informacije za ustrezno pripravo dokumentacije za vse muzeje z omejenim dostopom in vizo vas bomo nato poprosili še ob prijavi.

PLAČILO:

V 8-ih dneh od prijave je potrebno plačati 400 €, preostali del (1050€) je potrebno nakazati do 31.08.17. Ekskurzijo organiziramo v sodelovanju s turistično agencijo Lemaj. Več informacij o plačilu boste prejeli ob prijavi.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI znaša 5% od cene aranžmaja, torej 72,50 €.

POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:

Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa pred dnevom začetka opravljanja storitve, v katerem je potnik odpovedal pogodbo o potovanju:

– od 45 do 30 dni pred dnevom začetka opravljanja storitve – 10 % cene aranžmaja;

– od 29 do 22 dni pred dnevom začetka opravljanja storitve – 30 % cene aranžmaja;

– od 21 do 15 dni pred dnevom začetka opravljanja storitve – 40 % cene aranžmaja;

– od 14 do 8 dni pred dnevom začetka opravljanja storitve – 60 % cene aranžmaja;

– od 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma začetka opravljanja storitve -100 % cene aranžmaja;

– neudeležba brez odpovedi – 100 % cene aranžmaja.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*