Rezultati natečaja

V obdobju od marca do maja 2014 je potekal nagradni natečaj Sklada Toneta Pavčka za podporo ruskega jezika in kulture v slovenskem šolstvu z naslovom Sorodstvo slovanskih kultur.
Tričlanska žirija se je na podlagi kriterijev, objavljenih v razpisu, odločila za dve zmagovalki in eno dodatno nagrajenko.
Nagrada natečaja je brezplačna udeležba na mednarodnem projektu Poletna šola ruščine, ki bo potekala od 24. do 30. junija v Termah Čatež.
Nagrade prejmejo:
V kategoriji za najboljši članek: Nika Bedek (I. gimnazija v Celju).
V kategoriji za najizvirnejšo video reportažo: Jerneja Jelen (I. gimnazija v Celju)

V kategoriji za najboljši radijski prispevek ni prispelo nobeno ustvarjalno delo, zato se je žirija odločila za dodelitev dodatne nagrade v kategoriji za najboljši članek.
Dodatno nagrado prejme Nadja Ogrinc (I. gimnazija v Celju), ker je v svojem prispevku pokazala največ izvirnosti in smisla za humor.

Vsem sodelujočim in nagrajencem čestitamo!

 

Poletna šola ruskega jezika in književnosti – nadgradnja šolskega znanja

Velikokrat slišimo, da so se otroci med šolskimi urami dolgočasijo. Snov, ki jo morajo osvojiti skozi učbenike in zvezke, se jim ne zdi vedno zanimiva. Pogosto se zgodi tudi situacija, da se otrok pridno uči tuji jezik, vendar nima možnosti za preizkus pridobljenega znanja v praksi.

Rešitev za podobne težave je sodelovanje v različnih mednarodnih izmenjavah in projektih. Eden od takih se je pravkar zaključil. Poletna šola ruskega jezika je že drugič združila najstnike iz Rusije in Slovenije. Poleg poglobljenega spoznavanja ruske književnosti in nadgradnje znanja ruskega jezika so udeleženci iz obeh držav uživali v sproščenem skupnem preživljanju prostega časa, športnih aktivnostih in kopanju v termalnih bazenih.

za DSR

Nagrajenke natečaja Sorodstvo slovanskih kultur, dijakinje iz Celja, so ob zaključku projekta zapisale:
Rade bi se zahvalile Društvu Slovenija Rusija in Skladu Toneta Pavčka, da smo se lahko udeležile ruskega jezikovnega tabora, ki nam bo vsem trem ostal v zelo lepem spominu. Resnično smo zelo uživale, se ogromno naučile in se navdušile nad rusko kulturo in jezikom. Hvaležne smo Vam za to nepozabno izkušnjo. Dobile smo nov zagon, da bomo svoje znanje ruščine še nadgradile in upamo, da se morda prav zato še kdaj srečamo.

Nika, Jerneja in Nadja

Lepe počitnice vsem učencem in učiteljem!
Julija Mesarič
Koordinatorka Sklada Toneta Pavčka