Balet in orkester SNG Maribor

Koreografija in režija: Valentina Turcu; glasba: Peter I. Čajkovski, Sergej Rahmaninov; dirigent: Dominic Grier; scenografija: Marko Japelj; kostumografija: Alan Hranitelj

Puškinov roman Jevgenij Onjegin je že ob prvi izdaji dosegel status ikoničnosti, ki so jo med občinstvom pozneje uživale tudi različne predelave zgodbe v druge umetniške zvrsti. Zagotovo nas še danes lahko nagovori bivanjska razpetost obeh romantičnih protagonistov – Onjegina, izobraženega, brezdelnega in zdolgočasenega bonvivanta, ter zasanjane Tatjane, razpete med utehe ljubezenskih iluzij in neizprosnostjo vsakdanjika.

Priznana koreografinja Valentina Turcu se po svojih mednarodnih uspešnicah Romeo in Julija Prokofjeva, Carmen Rodiona Ščedrina, Nevarna razmerja de Laclosa in avtorski predelavi Tolstojevega romana Ana Karenina ponovno vrača v svet romantike. V novi baletni postavitvi bo privlačno literarno izhodišče naslonila na najznačilnejše skladbe Čajkovskega in Rahmaninova. V temeljiti dramaturški prenovi in neoklasični baletni estetiki pa bo zgodba na novo zaživela v vsej čutnosti, zanosu in sijaju, s kostumografskimi kreacijami Alana Hranitelja in scenografijo Marka Japlja.

 Gallusova dvorana, 14, 18, 20, 23, 12* EUR *za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence

Spletna medijska pokroviteljica: Parada Plesa

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija)

T (01) 2417 299 F (01) 2417 322 E vstopnice@cd-cc.si

Ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*