Spoštovane članice, dragi člani Društva Slovenija Rusija,

krepko smo že zakorakali v leto 2017, proslavili novo leto, praznovali pravoslavni božič in »zalili staro novo leto«, zato je skrajni čas, da se znova snidemo na društvenih dogodkih. Tokrat boste prve tri dogodke oblikovali vi, dragi člani Društva Slovenija Rusija.

V sredo, 15. februarja 2017, ob 18.00, v dvorani Krke, bomo večer z ljudsko simfonično pesnitvijo Avgusta Ipavca Barva zelenega smaragda, posvetili spominu na 1. svetovno vojno. Večer pripravljamo na pobudo našega člana Henrika Neubauerja, ki je pesnitev tudi režiral in z njo obeležil častitljivo 70-letnico svojega umetniškega ustvarjanja. Vabilo v PRILOGI.

Naši skrbni člani prof.  dr. Metka Budihna, Štefanija Zlobec  in Igor Furlan pripravljajo v začetku meseca marca večer posvečen našemu zdravju. V drugi polovici marca pa se bomo srečali na tradicionalnem Zboru članov. O obeh dogodkih boste pravočasno obveščeni. Skupaj z vabilom na Zbor članov boste prejeli tudi celoletni program dela društva.

25. februarja 2017, od 10.00 do 14.00, toplo vabljeni na Pogačarjev trg v Ljubljani, na XI. mednarodni festival slovanske kulture Maslenica, ki jo soorganiziramo Vesela dRuščina, Društvo Slovenija Rusija in Ruski Center znanosti in kulture v Ljubljani. Vabilo v PRILOGI.

V naslednjih dneh se bo zvrstilo še nekaj zanimivih dogodkov:

Ljubitelji Tolstoja vabljeni v sredo, 15. 2. v Cankarjev dom na predavanje dr. Lube Jurgeson, v ponedeljek, 20. 2. 2017 pa lahko prisluhnete dr. Michelu Aucouturierju. Več informacij v PRILOGI.

Za vse člane, željne pustolovščin, je naš prof. dr. Vili Bukošek, velik poznavalec Rusije, pripravil izjemno bogato potovanje po starodavnih ruskih mestih ob reki Oki. Gre za edinstven program, v katerem boste odkrili redke dragulje manj poznane Rusije. Lepo vabljeni, da prve poletne dni preživite na okljukih reke Oke. Prijavite se lahko do konca meseca marca 2017. Program v PRILOGI.

V četrtek, 16. februarja 2017, ob 18. uri, v skednju Škrabčeve domačije (Hrovača 42, Ribnica), ob svetovnem dnevu materinščine pripravljajo večer »Jezik, ta čudoviti stroj«. Spregovorili bodo: prof. dr. Marko Snoj, predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, izredni član SAZU in nagrajenec Škrabčeve ustanove za posebne dosežke na področju slovenističnega jezikoslovja, Branko Gradišnik, pisatelj, prevajalec, publicist, Marko Crnkovič, kolumnist, urednik portala Fokus Pokus. Pogovor bo povezovala Agata Tomažič, publicistka in pisateljica.

Novo leto prinaša tudi plačilo letne članarine, ki še vedno znaša 20€, oz. za upokojence, dijake in študente 10€. Članarino lahko nakažete na TRR društva SI56 3000 0000 9793 447 (Sberbank, d.d.) ali preko UPN obrazca, ki ste ga prejeli (namen plačila – Plačilo članarine 2017, koda namena CMDT, sklic SI99). V kolikor bo članarino v vašem imenu poravnala druga oseba, vas prijazno prosimo, da v namen napišete ime in priimek za koga je bila plačana, da bomo lahko pravilno vodili naše evidence.

Rok za plačilo letne članarine je 15. 3. 2017. V kolikor ste članarino na letošnje leto  že poravnali, smatrajte to obvestilo za brezpredmetno.

Toplo vas pozdravljam,

Saša Geržina, predsednik DSR z Upravnim odborom

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*