Ruski center znanosti in kulture vabi na glasbeno – poetični večer

«KO TREPETAJO TI ZVOKI»

16. februarja, ob 18. uri

v Veliko dvorano Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani,

Ciril-Metodov trg 1.

V programu bodo zazvenela dela P. I. Čajkovskega, M. Glinke, S. Rahmaninova, A. Skrjabina in S. Prokofjeva v izvedbi nagrajencev mednarodnih natečajev Fedora Stroganova (klavir) in Marine Igricke (soprano).

Zaradi omejitve števila mest v Veliki dvorani RCZK vas prosimo, da do 15. februarja potrdite svoj prihod po elektronski pošti: info@ruskicenter.si z oznako «KONCERT».

Fedor Stroganov – zaključil je Moskovski konservatorij in diplomiral na dveh področjih – skladatelj (razred profesorja A. S. Lemana) in organist (razred profesorice N. N. Gurejeve). Stažiral je na Pariškem nacionalnem konservatoriju pri Michelu Chapuisu, Olivieru Latryju, Paulu Mefanu, Gerardu Griseyju. Že v študentskih letih je začel z opširno koncertno dejavnostjo, ko je nastopal ne le kot solist, ampak tudi kot izvajalec lastnih del. Udeleževal se je mnogih priznanih festivalov – «Moskovska jesen», Musicarte, Haydnov festival v Esterhazyju, Mozartov festival v Wurzburgu, festival Viret Strings v San Fransiscu, «Glasbeni kremelj», ruski festival v Nici. Trenutno F. Stroganov igra v ansamblu «Akademija starodavne glasbe» pod vodstvom T. Grindenka – organista in čembalista, ki vodi tudi samostojno koncertno dejavnost v Rusiji in tujini.

Marina Igrickaja – predavateljica akademskega vokala, operna in koncertno-komorna pevka, diplomantka državnega konservatorija (akademije) M. Glinke (Nižni Novgorod, Rusija). Marina Igrickaja je nagrajenka Mednarodnih natečajev «Romanca glas jeseni» (Kinešma, 2005); natečaja slovanske glasbe (Moskva, 2005); Vseruskega festivala-natečaja izvajalcev ruske romance v spomin na Velikega Kneza Konstantina Konstantinoviča (Nižni Novgorod, 2012), diplomant Mednarodnega natečaja «Romansiada» (Moskva, 2012), udeleženka mojsterskih razredov v umetnosti petja: Diana Zola (Houston Grand Opera, ZDA), Robert Cowart (Metropolitan Opera, ZDA) in Važi Čačava (Rusija). Nastopa kot solistka Društva ruske romance «Izumrud» (Moskva), napolitanskega orkestra Misailovih (Moskva), gledališča «Šaljapin-opera» (2006-2008) in opernega gledališča-studia S. Prokofjeva (Moskva) in je tudi članica žirije Mednarodnega festivala «Romanca glas jeseni» (Kinešma, Rusija) ter art-direktorica Mednarodnega festivala-natečaja «Blagoslovi me, moj talisman» (Ljubljana, Slovenija).

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*