Festival otroške ruske pesmi Veseli veter je kulturni dogodek, katerega cilj je povečati zanimanje za učenje ruskega jezika s pomočjo enega izmed najbolj dostopnih sredstev – otroške pesmi.

veseli veterNa festivalu lahko brezplačno sodelujejo posamezniki solisti, otroške in mladinske skupine, zbori, družinske in druge skupine, ne glede na njihovo starost. Sodelujoči morajo na dogodku zapeti dve pesmi: otroško pesem v ruščini in poljubno pesem v slovenščini. Tekmovalci se lahko z inštrumentom spremljajo sami, lahko jih spremlja kdo drug, dopušča se tudi spremljava s posnetka.

Organizatorji festivala ustanovijo organizacijski odbor, ki določi datume nastopov in pravila festivala, izbere žirijo in zmagovalcem izroči nagrade. Člani žirije so priznani učitelji petja, glasbeniki in kulturni ustvarjalci.

Žirija nastopajoče ocenjuje na podlagi naslednjih kriterijev: vokal, izbor pesmi, tehnika izvedbe (profesionalnost), originalnost, kostumografija, igralska izvedba (interpretacija).

Ob koncu žirija izbere zmagovalce festivala, ki nastopijo na gala koncertu mednarodnega festivala ruske otroške pesmi Veseli veter.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*