Spoštovani!

Prijazno vabljeni na letošnji 12. Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema!

Med 1. in 5. junijem bosta morje in projektor skupaj z občinstvom, gosti, ekipo in domačini spet soustvarjala domačni prostor filmskih pogovorov, zgodb in srečanj. Pod zvezdami letnega kina Manzioli in na drugih lokacijah se bo svetlikalo marsikatero uveljavljeno režisersko oko, ki s svojim pogledom na film, svet in življenje navdušuje kritike na najvidnejših filmskih festivalih po svetu. S filmskimi projekcijami, pogovori s filmskimi ustvarjalci in z večernimi druženji bo Izola za pet predpoletnih dni spet postala filmsko in družabno dogajališče, festivalski val pa bo pljusknil tudi do ljubljanskega Kinodvora in Slovenske kinoteke.

12. izdaja mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema bo tako zapisala še eno filmsko in družabno zgodbo. Tudi letos bodo iskali in predstavljali filmska dela in širše – filmske pokrajine ali okolja, kjer nastajajo pomembni in zanimivi filmski izdelki vseh dolžin, oblik, zvrsti in žanrov.

Celotna filmski in spremljevalni program lahko raziščete na spletni strani festivala. Vabljeni, da si na spletni strani že začnete oblikovati svoj filmski urnik in se zapeljete skozi urnik spremljevalnega programa, kjer najdete opisano še ostalo živahno festivalsko dogajanje. Znani so tudi že številni mednarodni gostje letošnje otoške izdaje, pogovorom s katerimi boste lahko prisluhnili v času festivala.

Na številnih predprodajnih mestih v Izoli, Ljubljani in drugod po Sloveniji si lahko že zagotovite festivalske abonmaje.

Vljudno vabljeni!

 

Za člane društva in ljubitelje sovjetske filmografije pa morda samo še posebno opozorilo na projekcijo filma Sence pozabljenih prednikov Sergeja Paradžanova, ki ga bodo ob 20.letnici slovenske Kinoteke pod razpetim izolskim nebom predvajali v nedeljo, 5. junija ob 21.uri.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*