Tudi v letošnjem letu se je mednarodni festival za otroke in mladino Veseli veter zaključil z velikim uspehom. Osmi festival je letos v Ljubljano privabil več kot 350 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Rusije, Madžarske in Ukrajine. Nastope tekmovalcev na festivalu je ocenjevala strokovna žirija: vodilni solist SNG Opera in balet v Ljubljani, profesor glasbe in predavatelj, Saša Čano, urednik otroških in mladinskih glasbenih programov RTV Slovenija in profesor glasbe, Matej Jevnišek in diplomantka Sankt Peterburškega konservatorija. N. A. Rimsky-Korsakov, muzikologinja in profesorica glasbe in zborovodkinja, Olga Ulokina.

Glavne nagrade na festivalu so prejeli:

V nominaciji “SOLISTI” – Laura Čurin iz Hrvaške, mentorica T. Mikolaj

V nominaciji “DUETI” – Arina Michalachi in Vasilisa Yatsko iz Ljubljane, mentorica M. Igritskaya.

V nominaciji “ANSAMBLI” – vokalni ansambel “Kantilena Line” iz Maribora, mentorica A.. Levshinskaya.

V nominaciji ”ZBORI” –  mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmarje – Sap, mentorica N. Kemperle.

Glavno nagrado festivala, ”GRAND PRIX”, je prejela vokalna skupina “Katarince”. Skupina, pod vodstvom učiteljice Janje Meglič, je prejela pravico do sodelovanja na mednarodnem tekmovanju mladih vokalistov “Veseli veter”, ki bo potekal leta 2020 v Moskvi.

Festival je potekal ob podpori Društva Slovenija-Rusija in sklada Toneta Pavčka ter Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani.

Povezava do galerije: http://drustvo-sloru.si/language/sl/blog/galerija/viii-mednarodni-festival-za-otroke-in-mladino-veseli-veter-2019/

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*