Društvo Slovenija Rusija in Fakulteta za družbene vede

Vas z velikim veseljem vabita na

tretji Večer Jurija Gustinčiča

v ponedeljek, 6. novembra 2017, ob 18. uri, v veliki dvorani v 2. nadstropju Fakultete za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana).

V večeru, v katerem se posvetimo vlogi novinarstva, izpostavimo aktualne problematike in jih poskušamo osvetliti iz več zornih kotov, kot je to znal častni član Društva Slovenija Rusija Jurij Gustinčič, bomo tokrat spregovorili o “Fake news” kot problemu odnosov med državami: vzroki, posledice, nevarnosti”.  

Kaj so pravzaprav “fake news”? Sfabricirana novinarska laž, polresnica, izmišljotina ali tudi kaj resnejšega, denimo, orožje za sodobno propagandno vojno, vzvod za povečevanje geostrateškega vpliva in moči, sredstvo za obračunavanje med državami, zlasti med velesilami? Komu koristi, kje so njene meje? Ali sploh obstajajo rešitve problema?

Z nami  bodo svoje misli podelili predstojnik oddelka za komunikologijo na FDV v Ljubljani prof. dr. Dejan Verčič, naš član UO prof. dr. Anton Bebler, nekdanja dopisnica iz Moskve in odlična novinarka Polona Frelih, novinar, pisatelj in prevajalec, poznavalec Bližnjega vzhoda Ervin Hladnik Milharčič, nekdanji dopisnik iz Moskvi, danes urednik Dnevnika Darijan Košir, dolgoletni dopisnik v Moskvi in urednik Prvega programa Radia Slovenija dr. Andrej Stopar. Okroglo mizo bo moderiral veleposlanik Dušan Snoj.

Veselim se druženja z Vami in Vas prisrčno pozdravljam,

Saša Geržina

Predsednik Društva Slovenija Rusija

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*